Svar på alla vanliga frågor om High Adventure park

Här hittar du svaren på den alla vanliga frågor om ett besök hos oss. Skulle du inte hitta svar på din fråga är du självklart välkommen att kontakta oss direkt.

Vad ska man ha på sig när man klättrar?

Klä dig efter rådande väderlek. Bär bekväma, oömma kläder som du kan röra dig i samt stängda sportskor. Ha inte löst hängande kläder eller sjalar och halsdukar som kan fastna. Långt hår måste vara uppsatt.

Vilken utrustning får man låna av er?

Du får låna klättersele med karbiner och linbanehjul, hjälm och tunna handskar. Du har dina egna kläder och skor.

Hur genomförs aktiviteten?

När du kommer till oss har vi en gemensam säkerhetsgenomgång där vi visar hur utrustningen fungerar. Du får sedan prova utrustningen på en övningsbana och visa att du har förstått hur man tar sig fram på ett säkert sätt. När du blivit godkänd av en instrukör får du klättra på banorna på egen hand i ditt egna tempo.

Kan man klättra även om det regnar?

Regn är inget hinder, utan man kan absolut klättra på höghöjdsbanan ändå. När du befinner dig inne i skogen med regnkläder på, känns inte regnet av så mycket. Vid kraftigt oväder med hårda vindar, åska eller blixtar kan aktiviteten komma att ställas in. I så fall kontaktar vi dig!

Hur betalar man?

Privatpersoner betalar med Swish eller kort på plats i parken. Grupper (fler än 10 pers) betalar i förväg via faktura.

Finns någon åldersgräns?

Man måste ha fyllt 12 år och vara 150 cm för att få klättra den gröna och blå banan. Man måste ha fyllt 15 år och vara 160 cm för att få klättra den röda banan.

Finns det tillgång till dusch?

Det finns tyvärr inga duschmöjligheter då vi varken har el eller rinnande vatten.

Får man komma även om man inte klättrar?

Även de som inte klättrar är varmt välkomna till parken. Det finns stigar som går precis under banorna så man kan vara med och heja på.